Какво е J1 със Сенчъри БГ?

 1. Защото всеки наш клиент е заминал точно по избраната оферта, точно по тази оферта, за която се е записал – ние не предлагаме бутафорни оферти с атрактивни условия, а реални, проверени работодатели.
 2. Защото само ние имаме няколко отказани визи за последните години.
 3. Защото всеки наш клиент гарантира за нашата коректност.
 4. Защото ние сме на Ваше разположение 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата.
 5. Защото сме фирма с традиции и история на 19 години опит в този бранш.
 6. Защото имаме имаме ефективна структура позволяваща най-ниските цени на пазара.
 7. Защото всеки клиент е получил безплатно индивидуално обучение за интервю с работодател и интервю за виза и попълване на DS2019
 8. Защото ние сме загрижени за Вас

Със сигурност си чувал за тази програма от свои приятели, които вече са участвали в нея. Добре е обаче да знаеш, че Work & Travel USA е програма за културен обмен, разработена от Държавния департамент на САЩ през 1961г. с цел да улесни достъпа на чуждестранни студенти до сезонни работни позиции в САЩ и да насърчи младите американци да пътуват зад граница. От навлизането на програмата в България през 1997г. досега популярността й непрекъснато расте. В момента Work & Travel USA е една от най-атрактивните възможности за младежки пътувания в глобален мащаб и безспорно чуждестранна дестинация № 1 за българските студенти.

С WORK & TRAVEL USA МОЖЕШ:
• да разкрасиш паспорта си с много печати от всичките ти пътешествия;
• да изживееш своята „Американска мечта”;
• да започнеш да говориш на английски почти толкова добре, колкото на български;
• да напълниш електронната си поща с писма от нови приятели от цял свят;
• да показваш на приятелите си снимки от всички страхотни места, на които си бил и за които преди твоето Work & Travel лято само си чувал;
• да си купиш с лично изработени средства мечтаните компютри, фешън колекции и какво ли не

• да си студент редовно обучение
• да си на възраст между 18 и 28 години
• да владееш английски език на средно или по-високо ниво
• и да си готов за лято като никое досега!

Ако отговаряш на тези изисквания, пред теб стои възможността да работиш до четири месеца в американска компания. А освен това можеш да се възползваш от едномесечен туристически престой, който може и да не е достатъчен да обиколиш „цяла Америка”, но определено е добро начало.

• На първо място, разбира се – ти! От теб зависят много неща около доброто ти изкарване: от навременното подаване на необходимите документи преди заминаването, през работата и пътуванията в САЩ и така до обратния полет към България. А натрупаният опит ще ти бъде полезен и след това – повярвай ни, това е програма, по време на която можеш да научиш наистина много!
Century BG: българската компания, която ти помага на всяка фаза от участието ти в програмата – от подаването на документите, организирането на пътуването ти, съвети за целия ти престой, и телефон, на който можеш да звъннеш при нужда в САЩ!
Американски спонсор /CENET, GEC и др/ на програмата: това е компания, която гарантира за теб пред властите в САЩ, помага при евентуални проблеми, настъпили по време на престоя ти, предоставя опция за намиране на работодател и т.н.
Работодателят: освен че е този, който плаща възнаграждението ти, той може да помага в много ситуации и да бъде много полезен при търсене на квартира, като ти даде полезна информация за района, в който ще живееш.

Попълваш регистрационна форма в най-близкия офис на Century BG
• Ако досега не си участвал в програма за културен обмен, ти предстои кратък разговор на английски език с наш колега.
• Ако участваш във  FULL Placement, следващата стъпка е да избереш работна оферта / А ако сам осигуряваш работодателя си, американската фирма-спонсор първо ще провери работната ти оферта и тогава ще издаде твоя DS-2019/.
• След което предстои изчакване за издаването на твоя DS-2019 от страна на американската фирма-спонсор, която е партньор на Century BG.
• След това ще получиш комплект документи, попълването на които не отнема повече от час.
• Когато си готов с попълването им, можеш да подпишеш договор за участие в програмата.
• След присъствие на индивидуална предварителна ориентация в един от офисите ни ще можеш да се явиш на интервю за J-1 виза в Консулството на САЩ. На ориентацията ще подготвим необходимите за кандидатстване за виза документи и ще ти дадем напътствия за самото интервю.
• Остава само да получиш визата, самолетния си билет и подаръците от нас и да отпътуваш за своята Work & Travel USA ваканция!

Без да се изискват специални умения или предишен опит, можеш да се включиш на различни позиции в хотели, ресторанти, вериги за бързо хранене, увеселителни и национални паркове – места, където работят и твоите американски връстници. Най-често предлаганите работни позиции са:
Banquet server (сервитьор на банкети) – сервиране на коктейли в хотели, ресторанти, на частни партита и др.;
Bartender (барман) – продажба на алкохолни напитки в ресторант или бар. За тази работна позиция се изисква да си навършил 21 год.;
Busser (помощник-сервитьор) – почистване на масите в ресторант и отсервиране на чиниите;
Car washer (помощник в автомивка) – почистване и миене на коли;
Cashier (касиер) – работа на каса в магазин, театър, увеселителен парк;
Cook (готвач) – помощ при приготвяне на храната в кухнята на ресторант;
Doorman (портиер/пиколо) – посрещане на гостите/почиващите и оказване на помощ при пренасянето на багажа им;
Fast food server (сервитьор в заведение за бързо хранене) – продажба на храна и напитки в заведения за бързо хранене (McDonald’s, Dairy Queen, Burger King, Subway и др.);
Front desk clerk (служител на рецепция) – отговаряне на телефонните обаждания и правене на резервации в хотел;
Game/Ride attendant (служител в увеселителен парк);
Host/Hostess – посрещане и настаняване на гостите в ресторант, поднасяне на меню, оказване на помощ на сервитьорите;
Housekeeper (камериер/камериерка) – почистване на стаите в хотел или мотел;
Kitchen help (помощник в кухнята) – почистване и миене на чинии, помощ при приготвянето на храната в кухнята на ресторант;
Lifeguard (спасител) – осигуряване на безопасност на почиващите в охраняеми зони, като езера, плажове или басейни. В повечето случаи се изисква сертификат за тази позиция;
Retail sales (продавач-консултант) – продажба на дрехи, аксесоари или сувенири в магазин;
Waiter/Waitress (сервитьор / сервитьорка) – приемане на поръчките на клиентите в ресторант, сервиране на храна, почистване на масите;
Warehouse assistant (помощник в склад) – товарене/разтоварване на камиони, пренасяне на стоки в складовите помещения и др.

Цената на програмата е с допълнителни отстъпки и промоции. 

Hiper Premium Placement стабилна програма на Work & Travel маркета, която ти гарантира OVERTIME Hiper Premium Placement ти дава сигурността да избереш работна оферта от разнообразните позиции, осигурени и проверени от нас и партньорите ни и към нея да получиш осигурена квартира и посрещане на летището!!! По този начин заминаваш за САЩ с гарантирани часове седмично! Това може да стане както след среща с твоя персонален офис-консултант така и на една от срещите или скайпи нтервюта с американски работодатели, които организираме.

Заповядайте в офисите ни, за да се срещнете със своя персонален офис-консултант, да се запознаете с гарантираните работни оферти, които предлагаме и след кратко интервю да направите първите стъпки към пътуването си до САЩ. Нашите консулатанти ще ви съдействат с информация за настаняване, възможна втора работа, да направиш пътуването си още по-хубаво като заминеш с приятели или незабравими места които непременно да посетиш. Ако нямате възможност да дойдете лично, просто ни позвънете или използвайте online систeмата за въпроси и запитвания, за да се свържете с нас.

Срещите с работодатели и скайп интервютата ти дава възможност да попиташ за подробности около работната оферта, възможностите за втора работа, настаняване, да провериш и упражниш английския си език и всичко останало, което те интересува.

С Premium Placement ще получиш:
• Оферта за работа с опция за настаняване;
• Формуляр DS-2019 – документът, даващ право да кандидатстваш за J-1 виза;
• Медицинска застраховка за работния период от програмата;
• Ориентация в България, на която ще получиш полезни съвети и информация за пътуването и престоя ти в САЩ;
• Организиране на пътуването ти до САЩ;
• Най-ниските цени на самолетни билети;
• 24-часова безплатна телефонна линия в САЩ, на която при необходимост да получиш помощ и подкрепа от страна американския спонсор на програмата;

В цената на програмата не са включени:

 • Таксата на Консулството на САЩ за кандидатстване за J-1 виза и такса SEVIS;
  • Двупосочен самолетен билет до САЩ;Джобни

Това е вариантът на програмата, при който сам комуникираш с работодател в Америка, за да си осигуриш работна оферта. Ако ти или твой приятел сте били в САЩ и имате работодател, от когото сте доволни, това е отличен вариант да се върнете на същото място. Също така можеш да потърсиш работодател чрез многобройните сайтове за наемане на сезонни работници – това е честа практика в Щатите. На нас можеш да разчиташ за начини за подготовка на необходимите документи, така че лесно и бързо да намериш подходящата за теб работна оферта. След това и нашите партньори в САЩ ще проверят работодателя ти, за да си сигурен, че всичко с него е наред! Този вариант на Work & Travel USA ти гарантира максимално кратки срокове между отделните етапи на програмата и възможно най-бързо получаване на виза!

Със Self-Arranged Placement от Century BG получаваш:
• Формуляр DS-2019 – документът, даващ право да кандидатстваш за J-1 виза;
• Медицинска застраховка за работния период от програмата;
• Ориентация в България, на която ще получиш полезни съвети и информация за пътуването и престоя ти в САЩ;
• Организиране на пътуването ти до САЩ;
• Най-ниските цени на самолетни билети;
• 24 -часова безплатна телефонна линия в САЩ, на която при необходимост да получиш помощ и подкрепа от страна американския спонсор на програмата;

В цената на програмата не са включени:
• Таксата на Консулството на САЩ за кандидатстване за J-1 виза и такса SEVIS;

 • Двупосочен самолетен билет до САЩ; Джобни
 • ОФЕРТА QUATRO – ПЛАЩАНЕ НА 4 РАВНИ ВНОСКИ ЗА 4 МЕСЕЦА, ОСКЪПЯВАНЕ – 50 USD
 • ОФЕРТА FLEXI – ПЛАЩАНЕ В РАМКИТЕ НА 100 ДНИ, ОСКЪПЯВАНЕ – 50 USD