Какво е J1 със Сенчъри БГ?

 1. Защото всеки наш клиент е заминал точно по избраната оферта, точно по тази оферта, за която се е записал – ние не предлагаме бутафорни оферти с атрактивни условия, а реални, проверени работодатели.
 2. Защото само ние имаме няколко отказани визи за последните 5 години.
 3. Защото всеки наш клиент гарантира за нашата коректност.
 4. Защото ние сме на Ваше разположение 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата.
 5. Защото сме фирма с традиции и история на 17 години опит в този бранш.
 6. Защото имаме имаме ефективна структура позволяваща най-ниските цени на пазара.
 7. Защото всеки клиент е получил безплатно индивидуално обучение за интервю с работодател и интервю за виза и попълване на DS2019
 8. Защото ние сме загрижени за Вас

Със сигурност си чувал за тази програма от свои приятели, които вече са участвали в нея. Добре е обаче да знаеш, че Work & Travel USA е програма за културен обмен, разработена от Държавния департамент на САЩ през 1961г. с цел да улесни достъпа на чуждестранни студенти до сезонни работни позиции в САЩ и да насърчи младите американци да пътуват зад граница. От навлизането на програмата в България през 1997г. досега популярността й непрекъснато расте. В момента Work & Travel USA е една от най-атрактивните възможности за младежки пътувания в глобален мащаб и безспорно чуждестранна дестинация № 1 за българските студенти.

С WORK & TRAVEL USA МОЖЕШ:
• да разкрасиш паспорта си с много печати от всичките ти пътешествия;
• да изживееш своята „Американска мечта”;
• да започнеш да говориш на английски почти толкова добре, колкото на български;
• да напълниш електронната си поща с писма от нови приятели от цял свят;
• да показваш на приятелите си снимки от всички страхотни места, на които си бил и за които преди твоето Work & Travel лято само си чувал;
• да си купиш с лично изработени средства мечтаните компютри, фешън колекции и какво ли не

• да си студент редовно обучение
• да си на възраст между 18 и 28 години
• да владееш английски език на средно или по-високо ниво
• и да си готов за лято като никое досега!

Ако отговаряш на тези изисквания, пред теб стои възможността да работиш до четири месеца в американска компания. А освен това можеш да се възползваш от едномесечен туристически престой, който може и да не е достатъчен да обиколиш „цяла Америка”, но определено е добро начало.

• На първо място, разбира се – ти! От теб зависят много неща около доброто ти изкарване: от навременното подаване на необходимите документи преди заминаването, през работата и пътуванията в САЩ и така до обратния полет към България. А натрупаният опит ще ти бъде полезен и след това – повярвай ни, това е програма, по време на която можеш да научиш наистина много!
Century BG: българската компания, която ти помага на всяка фаза от участието ти в програмата – от подаването на документите, организирането на пътуването ти, съвети за целия ти престой, и телефон, на който можеш да звъннеш при нужда в САЩ!
Американски спонсор /CENET, GEC и др/ на програмата: това е компания, която гарантира за теб пред властите в САЩ, помага при евентуални проблеми, настъпили по време на престоя ти, предоставя опция за намиране на работодател и т.н.
Работодателят: освен че е този, който плаща възнаграждението ти, той може да помага в много ситуации и да бъде много полезен при търсене на квартира, като ти даде полезна информация за района, в който ще живееш.

Попълваш регистрационна форма в най-близкия офис на Century BG
• Ако досега не си участвал в програма за културен обмен, ти предстои кратък разговор на английски език с наш колега.
• След това ще получиш комплект документи, попълването на които не отнема повече от час.
• Когато си готов с попълването им, можеш да подпишеш договор за участие в програмата.
• Ако участваш в FULL Placement, следващата стъпка е да избереш работна оферта и изчакваш издаването на своя DS-2019 от страна на американската фирма-спонсор, която е партньор на Century BG. А ако сам осигуряваш работодателя си, американската фирма-спонсор първо ще провери работната ти оферта и тогава ще издаде твоя DS-2019.
• След присъствие на индивидуална предварителна ориентация в един от офисите ни ще можеш да се явиш на интервю за J-1 виза в Консулството на САЩ. На ориентацията ще подготвим необходимите за кандидатстване за виза документи и ще ти дадем напътствия за самото интервю.
• Остава само да получиш визата, самолетния си билет и подаръците от нас и да отпътуваш за своята Work & Travel USA ваканция!

Без да се изискват специални умения или предишен опит, можеш да се включиш на различни позиции в хотели, ресторанти, вериги за бързо хранене, увеселителни и национални паркове – места, където работят и твоите американски връстници. Най-често предлаганите работни позиции са:
Banquet server (сервитьор на банкети) – сервиране на коктейли в хотели, ресторанти, на частни партита и др.;
Bartender (барман) – продажба на алкохолни напитки в ресторант или бар. За тази работна позиция се изисква да си навършил 21 год.;
Busser (помощник-сервитьор) – почистване на масите в ресторант и отсервиране на чиниите;
Car washer (помощник в автомивка) – почистване и миене на коли;
Cashier (касиер) – работа на каса в магазин, театър, увеселителен парк;
Cook (готвач) – помощ при приготвяне на храната в кухнята на ресторант;
Doorman (портиер/пиколо) – посрещане на гостите/почиващите и оказване на помощ при пренасянето на багажа им;
Fast food server (сервитьор в заведение за бързо хранене) – продажба на храна и напитки в заведения за бързо хранене (McDonald’s, Dairy Queen, Burger King, Subway и др.);
Front desk clerk (служител на рецепция) – отговаряне на телефонните обаждания и правене на резервации в хотел;
Game/Ride attendant (служител в увеселителен парк);
Host/Hostess – посрещане и настаняване на гостите в ресторант, поднасяне на меню, оказване на помощ на сервитьорите;
Housekeeper (камериер/камериерка) – почистване на стаите в хотел или мотел;
Kitchen help (помощник в кухнята) – почистване и миене на чинии, помощ при приготвянето на храната в кухнята на ресторант;
Lifeguard (спасител) – осигуряване на безопасност на почиващите в охраняеми зони, като езера, плажове или басейни. В повечето случаи се изисква сертификат за тази позиция;
Retail sales (продавач-консултант) – продажба на дрехи, аксесоари или сувенири в магазин;
Waiter/Waitress (сервитьор / сервитьорка) – приемане на поръчките на клиентите в ресторант, сервиране на храна, почистване на масите;
Warehouse assistant (помощник в склад) – товарене/разтоварване на камиони, пренасяне на стоки в складовите помещения и др.

Цена на програмата  от 849$ (Цената е валидна за записалите се през месец Септември и Октомври)USD

Hiper Premium Placement стабилна програма на Work & Travel маркета, която ти гарантира OVERTIME Hiper Premium Placement ти дава сигурността да избереш работна оферта от разнообразните позиции, осигурени и проверени от нас и партньорите ни и към нея да получиш осигурена квартира и посрещане на летището!!! По този начин заминаваш за САЩ с гарантирани часове седмично! Това може да стане както след среща с твоя персонален офис-консултант така и на една от срещите или скайпи нтервюта с американски работодатели, които организираме.

Заповядайте в офисите ни, за да се срещнете със своя персонален офис-консултант, да се запознаете с гарантираните работни оферти, които предлагаме и след кратко интервю да направите първите стъпки към пътуването си до САЩ. Нашите консулатанти ще ви съдействат с информация за настаняване, възможна втора работа, да направиш пътуването си още по-хубаво като заминеш с приятели или незабравими места които непременно да посетиш. Ако нямате възможност да дойдете лично, просто ни позвънете или използвайте online систeмата за въпроси и запитвания, за да се свържете с нас.

Срещите с работодатели и скайп интервютата ти дава възможност да попиташ за подробности около работната оферта, възможностите за втора работа, настаняване, да провериш и упражниш английския си език и всичко останало, което те интересува.

С Premium Placement ще получиш:
• Оферта за работа с опция за настаняване;
• Формуляр DS-2019 – документът, даващ право да кандидатстваш за J-1 виза;
• Медицинска застраховка за работния период от програмата;
• Ориентация в България, на която ще получиш полезни съвети и информация за пътуването и престоя ти в САЩ;
• Организиране на пътуването ти до САЩ;
• Най-ниските цени на самолетни билети;
• Century BG’s kit, който съдържа карта за телефонни разговори от САЩ, книжка с полезни съвети и др.;
• 24-часова безплатна телефонна линия в САЩ, на която при необходимост да получиш помощ и подкрепа от страна американския спонсор на програмата;

В цената на програмата не са включени:

 • Таксата на Консулството на САЩ за кандидатстване за J-1 виза и такса SEVIS;
  • Двупосочен самолетен билет до САЩ;Джобни

Пълна цена на програмата от 595-645 USD

Това е вариантът на програмата, при който сам комуникираш с работодател в Америка, за да си осигуриш работна оферта. Ако ти или твой приятел сте били в САЩ и имате работодател, от когото сте доволни, това е отличен вариант да се върнете на същото място. Също така можеш да потърсиш работодател чрез многобройните сайтове за наемане на сезонни работници – това е честа практика в Щатите. На нас можеш да разчиташ за начини за подготовка на необходимите документи, така че лесно и бързо да намериш подходящата за теб работна оферта. След това и нашите партньори в САЩ ще проверят работодателя ти, за да си сигурен, че всичко с него е наред! Този вариант на Work & Travel USA ти гарантира максимално кратки срокове между отделните етапи на програмата и възможно най-бързо получаване на виза!

Със Self-Arranged Placement от Century BG получаваш:
• Формуляр DS-2019 – документът, даващ право да кандидатстваш за J-1 виза;
• Медицинска застраховка за работния период от програмата;
• Ориентация в България, на която ще получиш полезни съвети и информация за пътуването и престоя ти в САЩ;
• Организиране на пътуването ти до САЩ;
• Най-ниските цени на самолетни билети;
• Century BG’s kit, който съдържа карта за телефонни разговори от САЩ, книжка с полезни съвети и др.;
• 24 -часова безплатна телефонна линия в САЩ, на която при необходимост да получиш помощ и подкрепа от страна американския спонсор на програмата;

В цената на програмата не са включени:
• Таксата на Консулството на САЩ за кандидатстване за J-1 виза и такса SEVIS;

 • Двупосочен самолетен билет до САЩ; Джобни
 • ОФЕРТА QUATRO – ПЛАЩАНЕ НА 4 РАВНИ ВНОСКИ ЗА 4 МЕСЕЦА, ОСКЪПЯВАНЕ – 50 USD
 • ОФЕРТА FLEXI – ПЛАЩАНЕ В РАМКИТЕ НА 100 ДНИ, ОСКЪПЯВАНЕ – 50 USD